Kundansvarig redovisningsekonom till Djäkne Account & Advisory

10/12/2021

Nu har du chansen att få jobba i en entreprenöriell miljö med tillväxtföretag i olika faser. Du blir ansvarig för egna kunder där analys, problemlösning och kommunikativ förmåga är kritiskt. Välkommen att ansöka till rollen som Kundansvarig redovisningsekonom på Djäkne Account & Advisory.

Kundansvarig redovisningsekonom till Djäkne Account & Advisory

Djäkne Account & Advisory är en del av Djäkne Startup Studio som sedan 2001 startat och byggt mer än 40 bolag som till exempel Everysport Media Group, Twiik, Radinn och United Robots. Djäkne Account & Advisory supportar både bolagen i Djäknes bolagsstruktur och portföljbolagen med fullständig redovisning och ekonomisk uppföljning.

Djäkne Account & Advisory är på många sätt en annorlunda arbetsplats - ingången från gatan är Djäkne Coffee Bar och hela huset är fullt av startups i olika faser på sin tillväxtresa. Vissa är helt nystartade med stora behov av struktur, andra har accelererat och då även ökat komplexiteten i sina processer. Det kan vara snabba puckar, tvära kast och plötsliga problem som måste lösas. Här krävs en redovisningsekonom som är fullt trygg i sin kompetens inom redovisning och har stort intresse för ekonomisk uppföljning och analys där värdeskapande för bolaget prioriteras.

Ansvar och arbetsuppgifter

Rollen innebär ansvar för ett antal företags fullständiga redovisning, uppföljning och rapportering till VD/ledningsgrupp, vilket inkluderar följande:

 • Löpande redovisning
 • Månads- och kvartalsrapportering
 • Bokslut och årsredovisningar enligt såväl K2 som K3
 • Moms- och skattehantering
 • Inkomstdeklarationer
 • Analyser, prognoser, likviditetsuppföljning och kalkyler
 • Löpande kommunikation med kunder, externa parter samt kollegor

Kvalifikationer och kunskaper

Du har 3-5 års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete och kan självständigt upprätta bokslut och årsredovisningar i såväl K2- som K3-regelverken. Du har också goda kunskaper i excel. Erfarenhet av upprättande av inkomstdeklarationer för aktiebolag är en fördel liksom erfarenhet från revision- eller redovisningsbyrå eller konsultroll där du haft ansvar för flera bolag.

Vem du är

Rollen som redovisningsekonom på Djäkne Account & Advisory innebär många olika kontaktytor, vilket innebär att du måste bra på att etablera relationer och kommunicera. Du behöver också ha öga för detaljer men samtidigt kunna lyfta blicken och se helheten – och då kunna ge en kvalificerad analys av läget. Eftersom vi är en liten organisation så krävs också att du är självgående, tar egna initiativ och kan ta dig an såväl svåra som enkla uppgifter. Vårt fokus är alltid att serva våra bolag och göra vårt yttersta för att de ska växa med sunda finanser.

Vad vi erbjuder

 • Möjlighet att utvecklas med ansvar för kunder i olika tillväxtfaser - från start till noteringar
 • Utmanande kundsituationer med nya frågor eller problem som ska lösas
 • Variation i arbetsuppgifter och kunder
 • Interna projekt inom digitalisering och automatisering
 • Dynamisk arbetsmiljö på Djäkne Startup Studio

Arbetsplats

Djäkne Account & Advisory Djäknegatan 9, Malmö

Ansökan

Tjänsten är ett vikariat fr o m mitten på juni. Vi är framför allt intresserade av att hitta en konsult på halvtid, men detta kan diskuteras. Skicka ditt CV och personligt brev via mail till Helen Wide, VD på Djäkne Account & Advisory: helen.wide@djakne.com.

 

 


 

Vill du veta mer om Djäkne Account & Advisory?

Läs mer på Djäkne Account & Advisory.